City Business Centre
City Business Centre
City Business Development Centre

CBDC este cea de-a patra clădire a City Business Centre.

City Business Excellence Centre

CBEC, clădirea cu numărul cinci care întregește complexul de birouri CBC.

Broșura CBC

Finalizare lucrări CBCAugust 13, 2015

La un an de zile după punerea pietrei de temelie, anunțăm finalizarea lucrărilor la cea de-a cincea și ultima clădire de birouri din cadrul City Business Centre.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii. Impactul asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atât infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri și start-up-uri locale.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) - Structură de sprijin a afacerilor" a beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 29.478.609,81 lei, prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa prioritară 4 'Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local', Domeniul major de intervenție 4.1. 'Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală', administrat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management (AM POR), prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, valoarea totală a proiectului fiind de 72.288.160,00 lei.

“Finanţarea obţinută contribuie la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional, dar în egală măsură și la crearea unei legături reale între firme și mediul academic local. Prin acest proiect, urmărim să contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, cel puțin 15 companii, din care o parte însemnată vor fi microîntreprinderi, urmând să acceseze facilitățile oferite de noua clădire. Mai mult, estimăm că vor fi create cel puțin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, subliniază Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

Au fost încheiate deja mai multe contracte de închiriere, atât cu firme deja prezente în CBC și care doresc să își extindă operațiunile, cât și cu firme noi. Domeniile cele mai reprezentative sunt IT, engineering, servicii financiare și bancare, consultanță. În prezent, gradul de ocupare al clădirii depășește 80%.