Concurs Arhitectura

Ideile bune nu sunt facute sa stea pe hartie!
Inscrie-te in concursul organizat de City Business Centre si poti castiga marele premiu de 7.000 de euro si un job in arhitectura si design!

 • Cautam cele mai bune abordari de design si arhitectura pentru proiectul celui mai modern ansamblu de birouri din Timisoara. Conceptul vizeaza cele doua directii de comunicare pe care ni le propunem: design-ul modern care defineste centrul economic si oportunitatea oferita tinerei generatii de designeri si arhitecti de a-si materializa viziunea creativa.
 

Tema concursului

 • La City Business Centre Timisoara, viitorul e mai aproape: mii de profesionisti din companii de top lucreaza in spatii amenajate avangardist, create sa ofere confort si sa inspire noi proiecte de succes. Ce loc mai bun pentru a transforma in realitate viziunea unui creator din noua generatie de arhitecti si designeri? Lansam, astfel, o competitie de proiecte pentru reamenajarea spatiilor de receptie ale cladirilor A si B din cadrul complexului de birouri City Business Centre Timisoara. Ne propunem sa improspatam imaginea celor doua holuri, pentru a completa, armonios, design-ul modern si a imbogati atmosfera intregului spatiu.
 • Cine sunt beneficiarii spatiilor de birouri
  City Business Centre Timisoara si-a propus sa fie inima comunitatii de business din Timisoara. Gazduim, intr-un spatiu care imbina eleganta si inovatia, sediile unor companii de nivel global. Ne dorim ca spatiul in care isi desfasoara activitatea sa ii inspire, sa le ofere confort si satisfactie.
 • Directii de proiectare
  Avem o serie de reguli si principii pe care iti recomandam sa le urmezi, pentru a-ti maximiza sansele ca proiectul tau sa fie cel castigator. Afla mai multe despre ce asteptam de la proiectele inscrise, mai jos. Avem in vedere reamenajarea holurilor ambelor cladiri dinspre Piata 700. In aceste conditii, fatada estica a ansamblului devine cu atat mai importanta; in consecinta, cele doua portaluri trebuie privite impreuna. Dimensiunile si proportiile portalurilor au fost atent calibrate fata de intregul ansamblu al fatadei, cu mezaninul ca element dominant si cu cele doua corpuri A si B; recomandam sa pastrezi cu strictete proportiile, deci dimensiunile lor finite. Fiind vorba despre o cladire de clasa A, este necesar ca holul sa-si pastreze proportia interioara pe vertical, adica dubla inaltime libera. Actualmente, in ambele situatii s-a optat pentru continuitatea materialitatii portalurilor si in interiorul holurilor, pe peretii ce le definesc - fie ca a fost vorba despre HPL-Prodema, fie ca a fost vorba despre sticla/matelac; aceasta este o regula unificatoare in relatia exterior-interior. Consideram important sa pastram un ansamblu coerent si articulat. Este necesar sa respecti toate elementele fixe ale holului (holurilor), respectiv usi, (in special cele antifoc), cai de evacuare, scara cu rampa de acces la mezanin, acces la hidranti, acces mentenanta usi lobby, acces facil pentru intretinerea iluminarii etc. Vei pastra, de asemenea, scara interioara, cu detaliile existente (piatra si parapeti din sticla).
  Vei propune:
  • materiale noi pentru peretii interiori si implicit ai portalului (portalelor) de acces
  • un nou pult pentru receptie
  • mobilier adecvat zonei de asteptare pentru un hol de primire al unui imobil de birouri de clasa A.
  • Vei reevalua iluminarea artificiala a interiorului, pastrand ceea ce este practic si adaugand elemente ce pot imbogati atmosfera interioara.
  • Vei reevalua si signalistica in armonie cu intreaga propunere.
  Scopul final al acestui concurs este reimprospatarea imaginii celor doua holuri dar si integrarea tehnologiei ca raspuns la nevoile noilor chiriasi. Cu 10 ani in urma, am fost preocupati de ideea unificarii spatiului prin cele doua prisme interioare, la corpul A cu elemente mestesugaresti din sticla suflata, la corpul B, din elemente de bambus; acestea functionau intr-o complementaritate a lemnului cu sticla. Te provocam sa gasesti o alternativa artistica la acea optiune, care sa completeze spatiul armonios.
 • Fotografii
  Cladirea A

  Cladirea B
 • Ce trebuie sa livrezi
  Asteptam sa ne propui ideile tale in:
  • Proiectul tau prezentat in format PDF.
  • Un text succint in care sa ne descrii conceptul pe care l-ai gandit.
  Vei face adnotarile in limba romana.
 

Inscriere

 • Daca ai ajuns pana aici inseamna ca poti fi una din mintile creative pe care le cautam pentru a da o noua viata receptiilor City Business Centre. Pentru a te inscrie in concurs, descarca planurile si urmeaza pasii de mai jos.
  Descarca planurile receptiilor
  Trimite-ne propunerea pana la 31 octombrie 2017, un mail la concurs@business-centre.ro in care sa incluzi urmatoarele:
  1. O scrisoare de intentie despre ce te-a motivat sa te inscrii in concurs si de ce esti tu viitorul fauritor al receptiilor City Business Centre.
  2. CV-ul tau alaturi de portofoliul de lucrari.
  3. Propunerile de design pentru receptiile cladirilor A si B din complexul City Business Centre.
  Propunerile trebuie sa fie trimise printr-un link de transfer.
  Marele castigator va fi anuntat pe 15 noiembrie, iar lucrarile pentru amenajarea spatiilor vor incepe dupa 20 noiembrie, pe baza proiectului castigator.
  Citeste Regulamentul integral
 

Juriul

 • Ii implicam in alegerea castigatorului pe cei vizati in mod direct de realizarea celui mai impresionant proiect, care se potriveste viziunii pe care o avem pentru City Business Centre Timisoara.
  Sorin Ciurariu – Arhitectul sef al orasului Timisoara
  Vlad Gaivoronschi – Arhitectul complexului City Business Centre
  Claudia Icobescu – Building Administrator
  Viorel Loth – Financial Officer, Toluna
  Werner Hauer – Manager, Huawei Timisoara
 

Despre City Business Centre

 • City Business Centre ofera companiilor un spatiu de birouri de calitate superioara, sustinând misiunea spatiului de birouri de a deveni inima de afaceri a comunitatii din Timisoara. Complexul de birouri nu este doar o simpla adresa, ci este mijlocul vietii regionale de business, plasând oferta de spatii pentru birouri la un nivel ridicat dat de rata de dezvoltare a Timisoarei. City Business Centre transforma spatiile de birouri intr-un mediu de lucru in care obiectivele de de business se intalnesc. Prin designul armonios, utilitatile si serviciile de calitate oferite, City Business Centre reinventeaza confortul la locul de munca.
 • City Business Centre pe scurt
  • 5 cladiri cu 43.000 mp spatii de birouri
  • restaurant
  • servicii publice (banci, servicii medicale, etc)
  • parcare subterana
  • zone verzi
  • locatie centrala
  • servicii de paza 24h
  Dezvoltatorul proiectului City Business Centre este NEPI Rockcastle, liderul pietei locale de investitii si dezvoltari imobiliare de retail si office. Biroul de arhitectura care a creat designul spatiului de birouri este Andreescu & Gaivoronski (www.andreescu-gaivoronski.com), unul dintre reperele arhitecturii contemporane românesti, câstigator al mai multor premii si distinctii nationale si internationale.
  Foto City Business Centre
 • Despre NEPI Rockcastle
  NEPI Rockcastle este cel mai mare jucator imobiliar din Europa Centrala si de Est, listat la Bursa de Valori din Johannesburg si la Euronext Amsterdam. Compania se concentreaza asupra cresterii si dezvoltarii activelor din retail si imobiliare din piete competitive din Europa Centrala si de Est, cu pozitii de top in tari precum Romania, unde este cel mai mare detinator de proprietati pe zona de retail, Polonia (al patrulea cel mai mare dezvoltator din retail) si Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment), avand o prezenta puternica si in Croatia, Cehia, Serbia și Bulgaria.
  Din portofoliul romanesc al companiei fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in întreaga tara, dar si in Serbia, Slovacia, Croatia si Cehia. NEPI Rockcastle detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre în Timisoara si The Office în Cluj.